מתי צריך להתחיל אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/08/2017 | 17:01 | מאת: ברונכיאקטזיס

מצטער, אין תור לרופא אזי אני שואל את כבודך. אני בן 70+. אובהנתי עם ברונכיאקטזיס לפני שנה. אחרי האבהנה קבלתי אנטיביוטיקה וזה עבר. אני עושה פיזיוטרפיה נשימתית (לימדו אותי) לבד בבית כל יום ועושה אנהלציות עם מי מלח. מאז יש לי אנטיביוטיקה בבית להתחיל מיד טיפול כאשר זה מתחיל. עכשיו שוב אני משטעל בלי סוף אבל הפעם אין לי חום כמו פעמים קודמות. אולי לפעמים יש 37 בשבוע האחרון. השאלה - מתי להתחיל אנטיביוטיקה? אפשר עכשיו?

שלום רב, במצבך אני ממליץ להתחיל אנטיבוטיקה כשיש שיעול עם ליחה סמיכה או צבעונית ולא לחכות שהדלקת תחמיר.

מנהל פורום מחלות ריאה