בדיקת תפקודי ריאה ובירור מחלה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/07/2017 | 12:37 | מאת: דליה שרון

בבדיקה נכתב שיש הפרעה רסטיריקיבית קלה עם דיפוזיה ירודה. מה זה אומר תודה. מה זה חיידק אטיפי?

שלום רב, הפרעה רסטרקטיבית בתפקודי ריאה פירושה שנפח האוויר שנכנס לריאות ויוצא נמוך מהמצופה אולם אין בעייה שחוסמת את זרימת האוויר. מצב זה יכול לנבוע ממחלות ריאה שונות וגם ממחלות שאינן קשורות לריאה אלא לשרירים, השמנה או מבנה בית החזה. דיפוזיה היא מדד שמעריך את יכולת הריאות לקלוט חמצן ולהעביר אותו למחזור הדם. בעיה בדיפוזיה מתרחשת גם כן במחלות ריאה שונות. כשאומרים חיידק אטיפי מתכוונים לחיידק שגורם לדלקת ריאות שאינה טיפוסית, זה משפיע על צורת המחלה ועל אופי הטיפול. (שמות החיידקים האטיפיים השכיחים הם לגיונלה, קלמידיה ומיקופלזמה והטיפול לרוב באנטיביוטיקה כגון אזניל או דוקסילין) כמובן, התשובה שלי חלקית וצריך לראות את כל הנתונים בכדי לתת התייחסות מלאה.

12/07/2017 | 06:10 | מאת: דליה שרון

תודה על תשובתך

מנהל פורום מחלות ריאה