שוב כאב ומועקה בחזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/03/2017 | 04:19 | מאת: נאדין

חודש עבר מאז הרגשתי את המועקה ההיא בחזה והיום זה קרה שוב אך גרוע אף יותר, ללא סטרס או מאמץ, בזמן שיצאנו מהאוטו. התחלתי להרגיש בפתאומיות כאב דוקר במרכז החזה טיפה לכיוון ימין ומועקה חזקה מלווה בצרבת (שלא הייתה קודם) וללא הסחרחורת והדופק המואץ עם קוצר הנשימה כמו בפעם שעברה, אך כאב הרבה יותר, כמו דקירות סכין. זה הלך והחמיר עד שגרם לי ממש לעסות את האיזור ולצעוק "איי" בקול בכל פעם שחשתי דקירה. אחרי כ10 דקות רצופות זה נעלם בהדרגה תוך רבע שעה (בפעם שעברה נמשך כמה שעות ללא הפסקה).כמובן שאני כבר מזמן לא על פרדניזון ואין שום בעיה נראית לעין שגורמת לזה (לא נבדקתי אצל הרופאה שלי בעניין). כמו מה זה נשמע? אין לי בעיית צרבות ידועה וזה מה שקורה לי עכשיו עם הצרבות חריג מאוד יחד עם הכאבים הפתאומיים בחזה. אזכיר לך שגם היה חשד לפני שנתיים ליל''ד ריאתי לאחר מבחן מאמץ שעשיתי אצלכם וד''ר פוקס פענח אך בסוף הוחלט להניח לזה. האם יכול לרמז חלילה על יל''ד ריאתי? משהו אחר? מעולם לא קרו לי תופעות כאלה ולולא הייתי צעירה ישר הייתי עפה למיון עם כאבים כאלה בחזה. תודה לך

שלום רב, כאבים בחזה יכולים לנבוע מסיבות רבות, ביניהן בעיות שרירים ועצמות, בעיות לב, חומציות קיבה ועוד. התלונה שלך אופיינית יותר להתכווצות שריר או השפעת חומציות ממערכת העיכול ואינה אופיינית ליל"ד ריאתי ולא למחלת ריאות. אני ממליץ לפנות לבדיקה ראשונית אצל רופא המשפחה כדי שיחליט על המשך הבירור במידת הצורך.

מנהל פורום מחלות ריאה