עודף משקל נחירות ודום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/03/2017 | 16:51 | מאת: ניר

שלום עד כמה משפיע העודף משקל על הנושא של נחירות ודום נשימה בשינה? ועד כמה משפיעה ירידה במשקל על מניעת נחירות ודום נשימה בשינה? האם גם במקרים של דום נשימה בינוני וקשה? הקשר בין עודף משקל לדום נשימה ונחירות, קשור לסוג חסימה מסויים בלבד? למשל צניחת בסיס הלשון קשורה בכלל לעודף משקל? תודה

שלום רב, יש קשר חזק בין דום נשימה לעודף משקל. הפחתה במשקל עוזרת בכל סוגי דום הנשימה החסימתיים, גם אם קיימת צניחת בסיס הלשון. כמובן, יש גם מצבים של דום נשימה באנשים רזים ולא תמיד דיאטה פותרת את הבעיה.

מנהל פורום מחלות ריאה