שאלה בנוגע לאנמיה המוליטית בתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

29/03/2013 | 00:26 | מאת: יעל

שלום, בני בן 4 חודשים. לאחרונה עשינו לו בדיקת דם מכיוון שנראה לרופאת המשפחה מעט חיוור. מהבדיקה עלה כי יש לו המוגלובין מאוד נמוך (6-7). פנינו למיון והוא קיבל עירוי דם והצליח לשמור על ההמוגלובין יציב למשך כשבוע (11-12). לאחרונה ההמוגלובין שלו ירד שוב ל-8. בבדיקות שנעשו נשללו הסיבות הבאות - תלסמיה, ספרוציטוזיס, G6PD, כשל בפעילות של מח העצם וכן נשלל מעבר של נוגדנים ממני אליו במהלך ההריון (אני בעלת סוג דם O מינוס ובני בעל סוג דם A פלוס).כמו-כן, רמת הברזל בדמו הינה גבוהה ולא נראה כי חסר לו ברזל. נכון לעכשיו לרופאים אין שום אבחנה בכל הנוגע לסיבה שגורמת לאנמיה ואנחנו די חוסרי אונים בנושא. רציתי לדעת מה עוד יכולה להיות הסיבה? אנחנו די מיואשים. נשמח מאוד לתשובתכם.

שלום ברור לי שמצב של תינוק עם אנמיה קשה ואין הסברים מספקים ע"י הצוות מטפל הינו מצב קשה מאד להורים איני מסוגל לעזור לכם רפואים או אפילו להביע דיעה לאור מיעוט החומר הרפואי אבל חשוב לי לציין שבהחלט יש מקרים שכאילו ברובם ניתן (וצריך) למצוא את האבחנה ופעמים רבות מדובר באבחנה שחולפת או ניתן לטפל בה כך שהתמונה פחות קודרת... רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים