אנמיה המוליטית

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

07/01/2012 | 12:39 | מאת: רועי

שלום, שאלה כללית: האם אנמיה המוליטית מתאפיינת בהפועת שתן כהה? לפי מה שקראתי הבילירובין הבלתי מצומד עולה - והוא אינו מסיס במים ולכן לא אמור להיות בשתן. במקום אחר קראתי דווקא כן על שתן כהה. אשמח להסבר האם השתן עשוי להיות כהה ולמה. תודה.

רועי שלום! יתכנו סיבות ומצבים שונים באנמיה המוליטית. לגבי השאלה שלך חשוב להבדיל בין תהליך המוליטי(פירוק דם) המתרחש בתוך כלי הדם וצפוי לשחרר המוגלובין חופשי לדם אשר יכול להתפנות לשתן ולצבוע אותו בצבע כהה.במצב של פירוק דם החוץ לכלי הדם (בעיקר בטחול) יהיה פחות המוגלובין חופשי בדם ובשתן וצבע חריג בשתן יתכן רק מעליה בבילורובין. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים