אנמיה בילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

24/06/2020 | 13:20 | מאת: אמיר

תינוק בן שנתיים , בגיל שנה התבקשנו לבצע בדיקות דם רוטינה. בוצע בדיקות דם והתגלתה אנמיה HGB 10 \ MCV 64 \ RDW 20 \ MCH 21.2 \ HCT 30.6 הורחב בירור על ידי רמת ברזל חופשי שהיה נמוך 24 , סטורציה 7.2 ,טרנספירין 239 ,פיריטין 71, B12 וחומצה פולית שהיו תקינים , גם נעשה טרנסגלוטומינאס IGA צליאק שהיה תקין . בהמשך התחיל לקבל טיפות ברזל מינון טיפולי (20 טיפות ליום ) למשך 3 חודשים ולאחר מכן שוב נלקח בדיקות דם אך לא היה שינוי . לא היה הפרעה במשק המים והמלחים , תפקודי קרישה וכליות . חשוב לציין שהילד רזה ( ההורים רזים ) אבל אוכל טוב מבחינה בשר , טחינה וקטניות . בגיל שנתיים שקל 11 קילו וגובה 92 ס"מ בהמשך שוב הורחב בירור ל HBF : 1.7 , HBA2 :2.6 , HBA : 83.8 , אנא התייחסותך והמלצותך . תודה

שלום ברור שיש אנמיה ברמת חומרה קלה- בינונית במידה ולא היה שיפור לאחר הטיפול בברזל נכון לפנות להמטולוג להעמקת הבירור. יתכן ולא מדובר בחסר ברזל. טלסמיה קלה בהחלט יכולה להיות באבחנה המבדלת דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים