עודף ברזל לילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

30/10/2019 | 12:12 | מאת: ענבל

ד"ר שלום, בני בן 4.5. לא אכלן גדול כלל. בעקבות נשאות לחיידק בקיבה ( הליקובקטור) , אנחנו מבצעים בדיקות דם אחת לשנה על מנת לבדוק ערכי ברזל. לפני שנה בבדיקות ערכי כדוריות דם אדומות, המוגלובין,פרטין וטרנספרין היו תקינים. ערך הברזל נשק לטווח *הגבוה* של הנורמה -122. הרופאה אמרה שזה חסר משמעות. עתה,לאחר שנה, ביצענו שוב בדיקות דם : ערכי הברזל המשיכו לעלות 135ug/dL) iron) Ferritin : 31 ng/mL Transeferrin : 262 mg/dL RBC:4.24 M//uL HB: 11.8 g/dL רופאת הילדים התייעצה עם המטולוג שהורה לחזור על הבדיקה עוד חודש. יש לציין שהילד לא מקבל ויטמינים או תוספים כלשהם ולא אוכל מזון מועשר בברזל ( מלבד חטיף אנרגיה פה ושם...) אנחנו מאוד מודאגים ונשמח להתייעצות..מדוע ערכי הברזל גבוהים? תודה

שלום ממש לא מתאים לעודף ברזל ערכי פריטין כאילו לא רואה מקום לדאגה מיוחדת בכל מקרה ממליץ על יעוץ ישיר ע"י המטולוג ולא יעוץ אינטרנטלי בעקיפין ע"י רופא המשפחה רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים