ספירת דם וברזל נמוך פעוט

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

20/06/2019 | 14:45 | מאת: אנני

שלום רב, ילדי בן שנה ו 9 חודשים, מאובחן עם טלסמיה מינור. מאז גיל 9 ח' עובר בדיקות דם אחת לחודשיים לצורך מעקב המוגלובין, במסגרת הפניות של רופא ילדים. ערכי ההמוגלובין שלו נעים בין 8.5 ל 9.5 (במגמת עליה), כאשר הוא נוטל תוספי ברזל באופן קבוע בהתאם למשקל גופו. עם זאת, גם רמת הברזל וגם הפריטין אצלו נמוכים בבדיקות האחרונות, כמו גם ערכים אחרים שיתכן וקשורים לטלסמיה. האם יש צורך במצב כזה לבקש הפניה להמטולוג ילדים, או שהמלצת רופא הילדים להמשיך עם תוספי הברזל מספיקה? אני חוששת שאולי הטיפול בתוספי הברזל אינו מספק ואינו מסייע דיו להעלאת הערכים הרצויים. תודה רבה!

20/06/2019 | 14:59 | מאת: אנני

פריטין 19.4 ברזל 44

שלום אני מתקשה להבין את המקרה ואני חושש שיש קצת בילבול בין טלסמיה לחסר ברזל בהחלט ממליץ שתנו להמטולוג ילדים בכדי קצת ל"עשות סדר" בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים