המוגלובין נמוך . תינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

10/02/2019 | 14:56 | מאת: מריאנה

שלום רב.בני בן 11 חודשים (כמעט 9 חוד' מתוקן כי נלד בשבוע 30 במשקל 1.440, בניתוח קיסקי חרום). מקבל טיפות ברזל עוד מהפגייה. לפני חודשיים המוגלובין 10.1 ,אז קיבל 6 טיפות של ברזל. עכשיו עם 10 טיפות- 10.4. עדיו יונק (בוקר, ערב ולילה) , בגן מקבל מטרנה בנוסף לאוכל רגיל - פירות, מרק ירקות עם חזה עוף, בבית אני עושה לו עם הודו אדום. אוכל כוסמת, שיבולת שועל.לא אוהב לאכול טחינה. איך עוד אפשר לשפר את מצבנו? האם 10.4 זה נמוך מידיי או אפשר לא להילחץ?תודה

שלום רמת ההמוגלובין מעט נמוכה , ולאור הפגוש והגדילה המשמעותית ברור שיש חסרי ברזל רבים.ולהערכתי הוא זקוק לטיפול משמעותי יותר בברזל ממליץ לחזור לרופא הילדים או להתיעץ עם המטולוג ילדים

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים