ספירת דם לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

06/11/2018 | 04:13 | מאת: טליה

שלום, בסםירת הדם יצאו כמה תוצאות חריגות: RBC - 5.5 HB - 9.4 HCT - 30.1 MCH -17.1 RDW - 18.6 MCV - 54.7 PLT - 468 NEUTROPHILS%-DIF - 15.7 BASOPHILS%-DIF - 2.5 LYMPHOCYTES %-DIF - 74.6 BASOPHILS abs-DIF - 0.2 כל השאר תקין. אבא שלו נשא של תלסמיה, והוא עצמו (התינוק) לא קיבל תוספת ברזל. שאלתי היא האם אפשר לאבחן תלסמיה אצלו והאם כדאי לתת לו תוסף ברזל (אם התוצאות מצביעות על חוסר בברזל או על משהו אחר...?) אשמח לתשובתך תודה, טליה

שלום לתינוק יש אנמיה משמעותית והוא זק3וק לבדיקה ויעוץ של המטולוג ילדים יתכן ומדובר בשילוב של חסר ברזל וטלסמיהפנו להמטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים