מבנה שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

27/09/2006 | 13:48 | מאת: יס

שלום אני אם לילדה בת שלוש וחצי. השיניים בלסת העליונה הם בצורה של מעין קשת. היא לא יכולה לסגור את השיניים כך שהשיניים הקדמיות יהיו מונחות אחת על השניה, נשאר רווח בין השיניים העליונות לתחתונות. היא עם מוצץ רק בלילה . מס' שאלות - האם זה מעיד על מבנה הלסת ( לאף אחד במשפחה המורחבת אין מבנה כזה), האם מבנה זה ישתנה כשיצמחו שיניים קבועות? מאיזה גיל אפשר לטפל בבעיה? (האם אפשר לכוון את צמיחת השיניים הרגילות לאחר נשירת שיני חלב כך שיצמחו במבנה תקין. כמו כן היא אינה מצליחה לבטא את האות ש . האם יש קשר למבנה השיניים? תודה מראש

29/09/2006 | 23:16 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, ילדתך סובלת ממנשך פתוח הנגרם ככל הנראה בעקבות מציצת המוצץ. גיל 3 וחצי הוא גיל טוב להתחיל לשוחח עם הילדה על בגרתה והצורך להגמל וכמובן לשלב חיזוקים חיוביים כגון מתנות קטנטנות על כל שיפור בגמילה. קרוב לודאי שכ 4 -6 חודשים מיום הגמילה יחול שיפור ספונטני טבעי למצב הסגר ותתקבל סגירה מצויינת של השיניים העליונות על גבי התחתונות. אז במקביל גם יחול שיפור בהגיית השורקות: ש ס צ ז . בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי