מחלת לב .. תביעה נגד ק"ח

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

10/10/2007 | 08:10 | מאת: משה

שלום. אני בן 47. מזה כ 25 שנה אני מאובחן כסובל מכולסטרול (300) וטריגליצריד (800). כמו כן גם סובל מיתר ל"ד (180/110). משנת 2000 גם סוכרתי והיום מזריק אינסולין. בשנת 96 עברתי 2 צינתורי לב והשתלת 4 סטנטים. הסטנטים אצלי לא ניקלטים טוב ונסתמים מייד. מאז שנת 96 כמעט כל שנה מתאשפז לצנתור .. אני כיום כבר מושתל 10 סטנטים. לפני שנה עברתי ניתוח מעקפים ולפני חודש חלק מהמעקפים נסתמו ובצינתור שעברתי לפני כחודש לא הצליחו לפתוח את כל הסתימות. כל השנים טופלתי בכדורי סימוביל ובזליפ ועוד.. בשנת 2000 בקשתי אישור לקבלת ליפיטור כי רמות השומנים עדיין היו גבוהות מאד אולם לצערי הקופה לא אישרה.לא יודע למה.. קריטריונים. מאחר וכל השנים סימוביל לא עזר אז השנה הפסקתי עם סימוביל וניסיתי תרופות טבע כמו אומגה 3 ו Q10. שוב ביקשתי לפני חודש ליפיטור ולא אישרו. הקרדיולוגים מגדירים את הבעיה שלי כטרשת עורקים מהירה ואגרסיבית וממליצים כל הזמן על ליפיטור. גם היום אני מסתובב עם תעוקת לב כך שבכל הליכה אני זקוק לקורדיל מתחת הלשון. יכול להיות שאילו היו מאשרים לי בשנת 2000 ליפיטור אולי זה היה עוזר לי והייתי נמנע מניתוח מעקפים. כבר אין מקום אצלי לסטנטים נוספים וגם אופציה ניתוחית היא בעייתית ביותר בגלל ריבוי הסטנטים. האם יש מקום במקרה חריג שלי להגיש תביעה נגד ק"ח על כך שלא אישרו לי ליפיטור. תודה מראש

10/10/2007 | 08:12 | מאת: משה

תיקון טעות סופר.. אני בן 57 ולא 47

לא משנה - אלא תקבל פחות כסף פיצויים

כן בגדול ניתן בהחלט אתה גם יכול לתבוע את העבודה להחמרה במצב

10/10/2007 | 17:29 | מאת: משה

תודה ד"ר רן לין עבור תשובתך. מה הקשר עם תביעה בעבודה. אני פרשתי לפני 10 שנים מעבודה (רפא"ל) לפנסיה רפואית. לא חושב שיש לי עילה לתביעה נגד מקום העבודה.. אני גם לא מבין בזה הרבה. אני בעיקר כועס על ק"ח לאומית שמשחקים עם אדם כמוני שנמצא בדרגת סיכון שעוד מעט עומד להריח את הפרחים מהשורש. אז נכון שהקריטריון הוא לקחת סימוביל מספר חודשים ורק אם לא יעזור אז ניתן לתת ליפיטור. כפי שציינתי.. בגלל שסימוביל לא עזר לי בשנים האחרונות אז השנה הפסקתי אותו וניסית תרופות טבע אחרות.. אז ביג דיל.. אני לא בקריטריון. לאדם במצבי יש עוד זמן להמתין כמה חודשים עם סימוביל? במקרה כמו שלי נראה לי שהקופה אמורה להפעיל קצת שיקול דעת פחות קטנוני ולא לשחק עם החיים שלי. אודה לך שוב עבור התיחסותך ויותר לא אטריד. בברכה.. משה

מנהל פורום רפואה ומשפט