אורטיקריה עקב מתח נפשי

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

29/06/2007 | 23:33 | מאת: לי

ד"ר לין רן שלום רב! הנני בן 29, סובל ממחלת "אורטיקריה כרונית" מאז שהתגייסתי לצבא לפני 10 שנים. בחודש השני בשירותיי בצבא, לאחר התירונות, בבקו"ם, הופיעה אצלי מחלת האורטיקריה ופניתי לבי"ח וגם למרפאה צבאית לצורך קבלת טיפול רפואי, שם קבלתי אהיסטון ומשחות שרק עזר לטווח הקצר והמחלה שוב חזרה. הרופאים בצבא מסרו לי שאין תרופה יעילה למחלה שממנה אני סובל, ברצוני לציין גם שהגורם למחלה אינו ידוע (אבל רופא שמכין לי חוות דעת רוצה לשייך את המחלה למתח נפשי), ובכך לא התלוננתי יותר על המחלה ולמרות שהופיעה אצלי פריחה בעור וגירוד. המחלה הנ"ל גם המשיכה באזרחות לאחר השחרור מהצבא, ופניתי לבי"ח פעם אחת מרוב שלא סבלתי. בעקבות כך, אני הגשתי תביעה נגד משרד הביטחון בעקבות המחלה, ולאחר שנבדקתי ע"י מומחה מטעם משרד הבטחון, כתב בחוות דעתו כי "אין קשר סיבתי בין המחלה לבין תנאי שירותך" ודחו את התביעה. אך, הגשתי ערעור לבית משפט השלום בגין המחלה הנ"ל, וכעת רופא מומחה לאלרגיה מכין חוות דעת משפטית בעניין, הרופא ינסה לקשר את מחלת האורטיקריה הכרונית לאורטיקריה עקב מתח נפשי, להזכירך המחלה הופיעה אצלי אחרי התירונות, בפעם הראשונה בבקו"ם, וידוע לך אווירת הבקו"ם שרויה במתח ואולי גם זה מתח נפשי מצטבר מהתירונות וכו' ... . לדעתך האם יש סיכויי לזכות בתביעה בכך שהחלה פרצה עקב המתח הנפשי. ואם יש לך אופציה אחרת או גורמים שכדאי להעלות אותם אבקשך שתעזור לי משום שאני עדיין סובל מהמלה הנ"ל. אבקשך שתתן לי תשובה. מאחל לך חיים יפים ומתוקים לך ולמשפחתך. לילה טוב וחלומות פז,ותודה מראש.

אני משוכנע שקיים סיכוי מצויין לזכות בתביעה גם אם היא תדחה בתחילת הדרך

מנהל פורום רפואה ומשפט