ברזל שלא נספג למרות לקיחת כדורים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

26/07/2020 | 08:20 | מאת: דליה

נכדי בן 14. ברקע אלרגיה לחלב אך עבר טיפול בגיל 4 באסף הרופא וכעת חייב לאכול מעדן חלב אחד ליום. מצב הברזל אצלו נמוך. נטל גם ברזל בנוזל וגם בכדור במשך תקופה והברזל עולה מעט מאוד. הרופאה עשתה בדיקה לאחרונה שבה לא נטל כלום 3 חדשים וזה ירד עוד. שאלנו על ברזל של חברת אקוסופ שהחברה טוענת שנספג מצוין והרופאה אמרה שזה לא מספיק עבורו ופחות מהכדור שנטל. השאלה מה עושים?והאם כדאי לנסות בכל זאת את האקוסופ לחודש ולראות מה קורה? אחת הסברות שזה בשל המעדן שלוקח אך אין אופציה לוותר כל כך . למרות שההורים נותנים יום כן ויום לא. אודה לתשובתך

שלום התשובה שלי תהיה קצת כללית ולא תתיחס לתכשיר ברזל כזה או אחר ראשית בהחלט יש מצבים שיש בעיה / קושי בספיגת ברזל ופעמים רבות במצב כזה יותר נכון לתת ברזל בעירוי (כיום זו חלופה יעילה מאד ובטוחה מאד) שנית יתכן ויש מקום לבירור נוסף לנושא ספיגת הברזל יש מצבים שונים בעיקר של מערכת העיכול שמביאים לכך. בהקשר זה בהחלט ניתן לצרוך מוצרי חלב הדגש היחידי הוא לשמור שעה - שעתיים ממוצרי חלב ללקיחת הברזל. שלישית האיגוד להמטולוגיה ילדים ממליץ על שימוש בברזל רק בתכשירים שיש להם "מעמד" של תרופה ואז ברור מה סטנדרט הבקרה והבדיקה של המוצר. תכשירי ברזל שהם תוספי מזון הרבה פחות מומליצים. רביעית הכי נכון להגיע להמטולוג ילדים אשר רגילים ומנוסים בבעיות כאילו ואני בטוח שימצאו את הפתרון בהצלחה דרור.

מנהל פורום בדיקות דם בילדים