לימפוציטים נמוכים לאחר טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

15/12/2017 | 11:47 | מאת: ימית

דר לוין שלום ביתי בת ה- 3 מטופלת מספר חודשים בתרופות כנגד גזזת הקרקפת, נמצאת במעקב תפקודי כבד 1 לחודש. בחודש האחרון מטופלת בסירופ גריפולין , ראיתי באזהרות התרופה כי יש לעקוב גם אחר תפקוד מח העצם. בבדיקות מעבדה מאתמול תפקודי הכבד תקינים, אך ספירת הלימפוציטים נמוכה. רמת הטסיות וההמוגלובין תקינות. האם יש חשש לתפקוד מח העצם ויש להפסיק את התרופה? בברכה ותודה (Mono. abs = 0.83 Eus. abs = 0.06 Luc. = 0.31) Lymp. abs = 2.86

שלום אכן תרופה זו כמו תרופות רבות אחרות יכולה לגרום לפגיעה בתפקוד מח העצם וירידה בספירות דם בהחלט ראוי במקרה זה לשקול הפסקת / החלפת הטיפול פנו לרופא שנתן את התרופה ליעוץ חוזר בהצלחה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים