בדיקת לימפוציטים נמוכים בילד בן 8.5

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

02/11/2017 | 12:09 | מאת: יעל

דוקטור שלום רב. בני גיא מנוזל ומשתעל באופן כרוני (מפסיק לשבועיים ושוב חוזר). בדיקת אף אוזן גרון אמרה שריריות כחולות ואכן רואים שיש איזה שהיא אלרגיה. ביצענו בדיקות דם היום ספירה תקינה מלבד לימפוציטים (WBC 6.5, NEUT 59.9, LYM 26 , LYMP 1.7) האם לימפוציטים נמוכים (רשום שטווח הנורמה הוא 35-50) זה כנראה בגלל נגיף או שאכן יכול להיות קשור לאלרגיה כל שהיא שממנה סובל וטרם מצאנו ?

שלום לרמת לימפוציטים יש אבחנה מבדלת (כלומר יתכנו הסברים רבים ושונים) בהחלט זיהום ויראלי הוא אפשרות סבירה מאד. ממליץ לחזור על ספירת הדם לאחר כשבועיים שלושה ובמידה ואין שינוי לבצע בירור ע"י המטולוג דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים