ספירת דם 9 חודשים- חריגות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

06/03/2016 | 15:48 | מאת: יוליה

שלום, בבדיקת דם שגרתית התקבלו הערכים הבאים: לויקוציטים תקינים 14.5 כד"א 4.57 המוגלובין 10.6 (בגבול התחתון) המטוקריט נמוך מעט 32.1 MCV נמוך מעט 70 MCH 23.2 MCHC תקין 33 RDW 14.6 טסיות גבוהות 607 MPV תקין 8.7 % נויטרופילים 45.7 מספרם 6.74 % לימפוציטים נמוך 43.8 אך מספרם תקין 6.44 % מונוציטים תקין 8.6 אך מספרם גבוה 1.27 % אאוזינופילים 1.4 מספרם נמוך מעט 0.2 % באזופילים 0.5 מספרם 0.07 אני קצת מודאגת, ככל הנראה יש חסר ברזל אבל מה הסיבה לשינוי במספר התאים הלבנים והאם זוהי חריגה משמעותית? גוגל מלחיץ עם לויקמיה... עד לפני 10 ימים היה עם חום כמה ימים. כעת לא נראה שמקורר. תודה רבה!

שלום אכן יש אנמיה קלה אשר יכולה להיות קשורה לחסר ברזל רצוי לפנות לרופא הילדים ולהעלות את מינון הברזל לגבי הספירה הלבנה סה"כ בסדר יש לציין ספירת אאוזונופילים מעט מוגברת ממלית לחזור על ספירה בעוד כחודשיים לאחר טיפול בברזל. בהצלחה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים