אפטות בחניכיים

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

25/10/2012 | 09:21 | מאת: מימי

בת 37 מזה כשנתיים אני סובלת מאפטות חוזרות באזורים שונים בחניכייים . לאחר בדיקה אצל רופא וידאתי שאכן זה אפטות. ברצוני לברר מה הגורם לכך. האם עליי לעשות בדיקת דם כלשהי? תודה .

מימי שלום, אפטות בפה הן כיבים הנוצרים ללא סיבה ידועה, הן משתנות בגודל בין מילימטרים בודדים לעד סנטימטר. כאשר התופעה היא חוזרת על עצמה בצורה משמעותית עם כיבים גדולים ומצטלקים אצל מטופל ששורשיו המשפחתיים הם באזור אגן הים התיכון נעשה בירור למחלקת בכצ'ט שהיא מחלה בה מופעיים כיבים דומים גם באברי המין והעיניים. תופעה זו נדירה. קיים קשר למצבי סטרס בחיים (לפני בחינות, ארועים חשובים וכו') קיימים תכשירים שונים היכולים להקל על הכאב, אך בכל מקרה הנגעים נעלמים תוך שבוע. בהצלחה !

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה