דם מהלשון ביקיצה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

10/10/2012 | 08:09 | מאת: מיכל

שלום אני בת 40, ובזמן האחרון אני מתעוררת עם לשון יבשה ו/או דם שיוצא ככל הנראה מהלשון, במיוחד כשאני יורקת. עלי לציין שהתופעה הזאת היתה בעבר בהיותי בהריון (כיום אני לא בהריון) אני אסטמתית. נכון להיום אני אוכלת תזונה בריאה ואני בתהליך ירידה במשקל. (הייתי מעשנת עד לא מזמן ואני לא מעשנת כבר כ- 4 חודשים) בתאם לכל ברצוני לדעת מה סיבת התיבשות הלשון והדם שיוצא מהלשון?

נדיר מאד שהלשון תדמם בלי שיש גורם ספציפי לכך - פצע בלשון או נשיכה חוזרת של הלשון. שימוש במשאפים/אינהלציות כנגד אסטמה יכול להוביל ליובש בפה. מומלץ להבדק במסגרת מרפאת רפואת הפה להמשך אבחון.

18/10/2012 | 20:24 | מאת: דם מהלשון ביקיצה

לד"ר גל אבישי שלום, ראשית אני מודה לך על היענותך עלי לציין שחלפו 6 ימים וכבר התופעה חלפה מאליה. האם לדעתך זה עדיין מצריך בדיקה של רופא?

08/04/2013 | 22:18 | מאת: מאיה

אשמח לשמוע מה היה במקרה שלך היות ואני סובלת מאותה תופעה בדיוק לאחרונה ומלאת חששות

26/08/2013 | 17:27 | מאת: שושי

אמי סובלת מאותה תופעה. רופאים לא יודעים לומר לה מה הסיבה. זה תקופה שהיא סובלת מזה. האם יש לכן תובנות לגבי טיפול בלשון?

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה