דלקת גרון חמורה חוזרת ונשנית

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

17/06/2012 | 12:12 | מאת: שיר

ד"ר גל שלום! אני בת 22 וחזרת מטיול של כחצי שנה בדרום אמריקה. במהלך התקופה הזו התאשפזתי פעמיים בהפרש של חודש וחצי עם דלקת גרון חמורה. בשתי הפעמים היה לי חום של 39.5 בפעם הראשונה קיבלתי עירוי ונשלחתי עם תרופה אנטיביוטית להמשך הטיפול. בפעם השניה התאשפזתי לארבעה ימים עם אינפוזיות, אנטיביוטיקה וזריקות, וספירת כדוריות הדם הלבנות שלי הייתה גבוהה ביותר מהרגיל. בשתי הפעמים הגרון היה נפוח וכואב מאוד ולא יכלתי לבלוע רוק בלי תחושה משתקת של כאב. גם עכשיו אחרי שחזרתי יש לי נפיחות בגרון וכאבים, אמנם לא כמו בפעמים הקודמות. האם אני צריכה לחשוש ממשהו חמור כמו דלקת כרונית, יבלות או גידולים על מיתרי הקול או בחלל הפה או משהו מסוג זה? תודה רבה.

הי שיר, ברוכה השבה הביתה. מקווה שמרגישה טוב. השאלה מתאימה הרבה יותר לרופא אא"ג. אם קיימת חזרה של הכאבים - פני לאא"ג בקופת החולים שלך. בהצלחה!

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה