ארתוסקופיה או שטיפה?

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

14/12/2016 | 15:03 | מאת: אילי

ד"ר אבישי שלום, בעקבות כאבים איומים בלסת ימין וקושי בפתיחה ולעיסה נשלחתי ל mri . התוצאה שיש לי דלקת כרונית במפרק הלסת הימני כתוצאה מעומס יתר והתקת הדיסק . מפרק לסת ימין קטן ביחס לשמאל עם סקלרוזיס של לשד העצם אירוגולריות קלה של פני השטח הארטיקולריים של הקונדיל וניוון הדיסקית. נקבע לי שטיפת המיפרק והזרקת סטראואידים כשהרופא אמר לי בפירוש שזה יעזור רק לסיפטומים כלומר יקל על הכאב למשך כמה חודשים ולא לבעיה עצמה ובנוסף זה לא יעזור לי בפתיחת הפה. בקריאה באינטרנט ראיתי שיש ניתוח ארתוסקופיה שיכול לפתור את הבעיה אצלי. אשמח לדעת האם לדעתך אני צריכה להסתפק בשטיפה בלבד או מצבי מצריך כעת פעולה כירורגית אחרת?

תחום הטיפולים הכירורגים לפרקי הלסתות איננו התחום שלי. קיימים מומחים בפה ולסת עם התמקצעות בנושא. בפה ולסת בלינסון - ד"ר ליאון גילמן. אם מעוניינת בחוות דעת נוספת - פני אליו. בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה