נראה כאפטה אבל לא

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

11/11/2015 | 13:24 | מאת: משה

השיננית הפנתה את שימת לבי ל"כמו אפטה" קטנה אבל לא כואבת בקדמת הלשון שאותה לא ראתה בביקור הקודם לפני ארבעה חודשים. כמו כן יש בצד הלשון האחורית צבע בין לבן לאדום שהיא משערת שזה בגלל מגע עם שן חדה באותו מקום (אך היא לא בטוחה). אני מכיר את זה די הרבה זמן. המליצה לי לבקר בהקדם רופא פה ולסת. אעשה זאת. השאלה - כמה דחוף. עניין הסרטן ברור לי וכמובן מדאיג. השאלה אם יש תופעות כאלו שאינן סרטניות וכמה דחוף המפגש עם המומחה.

משה שלום כאשר ישנו נגע בלשון עם גורם מגרה, בשלב ראשון מטפלים בגורם המגרה (מחליקים את השן החדה). לרוב זה מספיק להחלמת הנגע. עוקבים אחר החלמת הנגע למשך כשבועיים ובמידה ולא מחלים שוקלים ביופסיה. בהצלחה!

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה