גרנולמה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

01/10/2015 | 22:23 | מאת: קרן

שלום רב מזה כשנה אני סובלת משטפי דם ובצקצ על מיתרי הקול, וכעת אובחנה אצלי גרנולמה. הטיפול שקיבלתי הוא שימוש בסטרואידים מסוג פרדינזון, אותם אני נוטלת לדאבוני כבר כ-3 חודשים לסירוגין. יש לציין שאני סובלת ממשקל עודף ואף עברתי ניתוח טבעת בוושט, ובמשך תקופות ארוכות הקאתי. אני בהחלט סובלת במשך שנים מרפלוקס כתוצאה מהטבעת בוושת. הרופא המליץ על מנוחה קולית, דבר שאני מתמידה בו וכבר שותקת כ-7 ימים, ונוטלת שוב את הסטרואידים, אך אין שינויי במצב הקול והדיבור (אני מורה), הרופא אף אמר כי במידה ולא יחול שינויי אני אופנה לעשות ביופסיה. האם עלי ליטול כדורים נוגדי חמצון ? האם עלי לרדת במשקל? האם עלי לשנות את התזונה? האם ניתוח הוא הכרחי? קראתי גם שניתן להזריק בוטוקס למיתרי הקול. מה הטיפול האולטימטיבי? אני מאוד מודאגת.... לתשובתכם המהירה אודה קרן

שלום אינני מתמחה במיתרי הקול. יש לפנות לרופא אאג לבדיקה בריאות שלמה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה