גוש בלשון

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

22/03/2015 | 13:03 | מאת: אורית

שלום רב, לביתי הופיע גוש 3ממ בלשון (נגע אקסופיטי בלשון דורסנית קשה למגע בצבע הרקמה) בהמלצת רופא הילדים היינו בפה ולסת בבני ציון שם הומלץ להוציא את הגוש רציתי חוות דעת נוספת מומחה פה ולסת ילדים . האם פעם נתקלת בגוש בלשון? האם זה יכול להפרת בעזרת תכשיר? האם יש מקום לדאגה? האם אולי אפשר להמנע מניתוח ?

שלום אורית, א. אינני מומחה בפה ולסתות בילדים. אין בישראל (אט בעולם) התמתחות נפרדת בפה ולסת בילדים. ב. נגע אקסופיטי (בולט/מורם) בחלק הדורסלי (העליון/שפונה לחיך) של הלשון, לרוב נגרם בשל חיכוך עם פינה חדה בשן או נשיכה חוזרת. ילדה בת שלוש צריכה לעבור טיפול כזה תחת הרדמה כללית. יש לשקול היטב אם הנגע מפריע מספיק מבחינה אסטתית או בדיבור או שגורם לדימום חוזר כיוון שננשך. אם לא קיימים הסימנים הללו והנגע הוא במראה כפי שציינת, ניתן לדחות את הטיפול לשלב מאוחר בו הילדה תוכל לשתף פעולה עם טיפול בהרדמה מקומית. כל זאת בתלות בדעתו של הרופא שבדק את הנגע - אם הוא חושב שיש לכרות - כורתים. בהצלחה :)

22/03/2015 | 16:15 | מאת: אורית

קודם כל תודה רבה רבה על תשובתך המהירה! האמת שתשובתך קצת הרגיעה אותי. הייתי רוצה להראות זאת לעוד רופא מומחה בנגעים כאלו ואחרים בחלל הפה ובלשון בפרט. האם תוכל להמליץ לי? תודה רבה.

ניתן לפנות לכל אחדמהמרכזים הרפואיים הגדולים בהם קיימת מחלקת פה ולסת ולהתייעץ. בבלינסון - 03-9377201 בהצלחה :)

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה