ממצא שומני בלחי - תינוקת בת 4 חודשים

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

09/02/2012 | 14:21 | מאת: נא

שלום לבתי בת ה 4 חוד' נעשה אולטראסאונד בלחי עקב נפיחות בלחי ימין בבדיקה נרשם: שהודגם ממצא שומני בהמשכיות לכיוון הפנים של הלחי מתחת לעצם של הזיגומה באורך 1.97 ס"מומצד שמאל הודגם בדיוק ממצא שומני דומה אך בעובי ובגודל קטן יותר. וכן הודגמו מספר בלוטות לימפה בעובי עד 0.28 ס"מ, בבלוטת הפרוטיס משמאל , צורתן תקינה מה זה אומר? האם עלי לדאוג?

לא נשמע מדאיג בכלל. אצל כולנו קיימת רקמת שומן באזורים אלו. לרוב מדובר בחוסר סימטריה של גדילת הפנים אשר תתקן את עצמה עם גדילת הילדה. כמובן שיש לחזור לבדיקה אצל רופא הילדים עם תשובת הבדיקה ולהיות במעקב בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה