Lichen planus

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

14/08/2014 | 01:48 | מאת: הילה

שלום. אני בת 27. יש לי ליכן פלנוס מזה 3 שנים בפה. בחניכיים רטיקולר ובלשון פלאק. 1. האם המחלה בדרך כלל הופכת בהמשך, עם השנים, לארוזיבית? האם ככלל זה קורה? 2. האם הסיכוי לממאירות קיים גם בסוג הרטיקולרי ופלאק בלשון, או רק בארוזיבי? תודה מקרב לב.

שלום הילה, ממליץ לך לקרוא תשובות קודמות שלי בפורום לגבי ליכן פלנוס. ליכן פלנוס של הפה יכולה להופיע במופעים שונים אצל אותו אדם. באופן כללי לכ-25% מהמטופלים עם ליכן פלנוס יהיה ביטוי של ליכן פלנוס ארוזיבי. ליכן פלנוס ארוזיבי איננו "התקדמות" מנגע אחר אלא מופע שונה. הסיכון לממאירות הוא נמוך מאד בכל הסוגים. אך מבין כל הסוגים זה שנמצא בינו קשר להתפתחות מחלה ממארת הוא הארוזיבי. מומלץ מעקב פעם בחצי שנה במסגגרת רפואת הפה.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה