א.א.ג באנדוסקופ

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

10/07/2014 | 19:38 | מאת: אריה

שלום רב עקב צרידות מיתמשכת נגשתי לרופא א.א.ג לבדיקה בשעת התור שנקבעה אחות א.א.ג המטפלת במיכשור לא הייתה, הרופא ניגש לחדר חיטוי הציוד לקחת אנדוסקופ וכשנעל את הדלת במפתח, החזיק בידו את האנדוסקופ,חבילת המפתחות שלו כולל שלט רכב וצרור מפתחות גדול, היתחככו חופשי בסיב האופטי של המכשיר, החלק שמוחדר לגוף ,צינורית אופטית באורך כ40 ס'מ בחדר הבדיקה הסמוך הוא מרח על זה משחה שחורה, כנראה מאלחש והחדיר לי את זה , מנחיר הף,עד לגרון למיתרי הקול. ושאלתי היא זו, , באם התחככו במכשיר המפתחות ,הרי אני מניח שהחלק הזה כבר לא היה סטרילי, האם [ בכל הכנות] עקב שהסיב התחכך בגוף זר, שאינו נקי, והוחדר ,עלול לעודד, עם הזמן היווצרות , או צמיחת פוליפים, או גידולי רירית או גידולי אף או סינוס כלשהם, היכן שהוא לאורך הדרך מהאף עד למיתרי הקול, ? בברכה

אין בכוונתי להתייחס להתנהלותו של רופא אחר. חללי הפה, האף והלוע הם אזורים בהם ישנם חיידקים מסוגים רבים באופן קבוע. הארוע שאתה מתאר לא מאד שונה מהכנסת אצבע לפה ללא רחצת ידיים או חיטוט באף, מבחינת החיידקים המעורבים. לא סביר שייווצרו פוליפים באף ממכשיר לא נקי.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה