ליכן פלנוס

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

19/03/2014 | 08:27 | מאת: הילה

שלום אני בת 27. יש לי ליכן פלנוס בפה מזה שנתיים. בחניכיים הצורה הרטיקולרית ובמרכז הלשון פלאק plaqe בעברי היה לי גם בעור. יש לי 2 שאלות: 1. קראתי במקומות שונים על הסיכוי להתמרה של המחלה. לרב נכתב על הסוג האירוזיבי אולם נכתב לעיתים שיש גם בסוג plaqe שהוא ממוקם בלשון. מה נכון? האם הסיכון המוגבר מצוי גם בצורת הפלאק של המחלה כאשר זה ממוקם על הלשון? 2. בנוסף, קראתי על הסיכוי שהמחלה תופיע גם באיבר המין vulva. כתוב שהסיכוי הוא כ20 אחוז לנשים שסובלות מהמחלה בפה. מאחר והמחלה התחילה אצלי בעור וכבר יש לי את המחלה שנתיים בפה ללא מעורבות הנרתיק, האם ייתכן שזה יתחיל בנרתיק כעבור פרק זמן ממושך כל כך? או שזה בדרך כלל מגיע בסמוך להופעת המחלה בפה?

שלום הילה, לסוגי הליכן פלנוס השונים יש סיכויי התמרה קטנים/מזעריים למחלה ממארת. לדעתי, אם אובחנת כסובלת מליכן פלנוס עלייך להבין שאת צריכה להיות במעקב וזה הכל. חבל לעסוק בסיכויים הסטטיסטיים שפורסמו במקומות שונים ולדאוג. הסיכויים הם נמוכים בכל הסוגים. לגבי הופעה באזורי הגוף השונים, המחלה יכולה להופיע בעור ו/או בריריות. המהלך הוא שונה מחולה לחולה לעיתים המחלה באזור אחד, לעיתים מפושטת יותר. ההופעה באזורים שונים יכולה להיות בזמנים שונים לעיתים בטווח של שנים. אם ל20% מהנשים הסובלות מהמחלה בפה היא תופיע בנרתיק, ל-80% היא לא תופיע...

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה