עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

30/01/2012 | 15:06 | מאת: אורחת

שלום רב, אני בת 25, ומזה כ- 5 שנים אני מודעת "לקליקים" בלסת . מצב "הקליקים" החמיר, הלכתי למרפאת פה ולסת שם עשיתי סד לילה NTI. כשישנתי עם הסד קמתי בבוקר כמעט ללא קליקים -אך הקליקים חזרו אחרי כמה דקות. עכשיו איני מרגישה את אותה תחושת הקלה ואני קמה עדיין עם קליקים בלסת יש לציין שהקליקים לא מלווים בכאב. האם יש פיתרון לבעיה מעבר לשינה עם הסד? ההפרעה האקוסטית היא בעיה קשה מאוד אי אפשר לתפקד עם כל הזמן יש רעש של קליקים חזקים באוזן אי אפשר לישון עם הרעש הזה הקליקים גם מפריעים לסביבה הקרובה כולם שומעים את הקליקים זה כמו נכות איך אפשר לטפל בבעיה הזאת? או להפחית את שכיחות הבעיה הזאת? מה הסיבה לכך שקליקים בלסת זה מצב בלתי הפיך? תודה מראש- מאיה.

הקליקים הם לרוב בלתי הפיכים כיוון שמתרחש שינוי באופן פעילות הסחוס הקיים בתוך המפרק. סד לילה לסוגיו השונים יכול להקל על התופעה. אם NTI לא מספק תשובה טובה, אולי שווה לנסות סד קשיח עם איזון של תנועות הסגר - ניתן לבצע אצל רופאים המומחים בכך (בבתי החולים, באוניברסיטת תל אביב ובשוק הפרטי).

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה