פצע בחיך העליון שעובר וחוזר

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

20/09/2013 | 23:00 | מאת: יואל

שלום ד"ר, אני בן 35, בריא בדר"כ. יש לי כבר כחצי שנה פצע בפה (בחיך הקשה) שמופיע כבליטה לבנה (כמו שלפוחית) עם שוליים אדומים בצורת עיגול בקוטר של כחצי ס"מ. הפצע מופיע בתדירות של כפעם בשבוע ונמשך בין יום ליומיים לאחר מכן השלפוחית והנפיחות יורדת ונשאר רק כתם אדמדם. הפצע לא כואב אלה רק צורב במקצת כמה שעות לפני הופעתו בזמן הופעתו וכמה שעות לאחר הופעתו. האם ידוע לך ממה נובעת התופעה? האם יתכן שמדובר בגידול ממהיר כלשהו? אודה לך על תגובתך המהירה

קשה לתת אבחנה לפי התיאור. נשמע כמו משהו שקשור לבלוטות הרוק הקטנות הקיימות בחיך הקשה. רצוי להגיע לבדיקה ואחבון אתל רופא פה ולסת ולשקול ביופסיה בהתאם להמלצתו.

20/01/2014 | 18:04 | מאת: אריק

האם בדקת את הנושא? אם כן, מה אמרו?

21/01/2014 | 13:34 | מאת: יואל

אמרו שכנראה מדובר בחסימה של בלוטת רוק (סיבת החסימה אינה ברורה ויכולה לנבוע ממספר גורמים כולל נגע שפיר או ממאיר. המליצו על ביופסיה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה