כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  לב האישה

22/07/2012 | 12:54 | מאת: דנה

שלום ד"ר.בת 33.מיום חמישי יש לי מידי פעם כאבים בצד שמאל,לא תמיד באותו המקום.האם זה יכול להיות שריר תפוס או משהו שקשור ללב.יש לציין שאני רזה,אין לי ל"ד גבוה,רמות השומנים בסדר.כמו כן אני קצת בלחץ כבר הרבה זמן.

07/08/2012 | 19:13 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום דנה, לכאבים בחזה יש סיבות רבות, כולל סיבות הקשורות ללב ואלה שאינן קשורות ללב. על מנת להתקדם באבחנה אצלך יש צורך לקבל פרטים רבים יותר על אופי הכאבים, לבדוק אותך, לבצע א.ק.ג (רישום פעילות חשמלית של הלב) וגם לקחת מספר בדיקות דם בסיסיות. לאור העובדה שאת צעירה בת 33 וכמו שאת מתארת ללא גורמי סיכון למחלת לב תרשתית הרי הסבירות שהכאבים קשורים בבעיה של העורקים הכליליים הינה נמוכה. מצב נפשי עלול בהחלט לסביר כאבים בחזה אך מקובל קודם כל לשלול בעיות גופניות לפני שמחליטים שהסיבה הינה נפשית. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה