לחץ דם?

דיון מתוך פורום  לב האישה

05/06/2012 | 19:34 | מאת: לילי

בת 52 ללא ווסת. בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס מאוזנת .נוטלת יוטירקס.יש לי MVP קל עם MR קל בבקורת כל שנתיים אצל קרדיולוג המצב קבוע ללא שינוי משמעותי. . מרגישה דפיקות לב מואצות . בשנה וחצי האחרונים עליתי 10 קילו במשקל. בזמן האחרון כל פעם שמודדים לי לחץ דם התוצאה ( דיאסטולי) 152/70 , 140/79 וכשאני נחה 10 דקות התוצאה 135/70 או 137/70 המספרים הגבוהים זה הסיסטולי היש לציין אני בלחץ לפני הבדיקה ובבדיקה עצמה .הרופא בקש מעקב לחץ דם שאלתי1)האם הערכים הללו מעידים על יתר לחץ דם? 2 )האם המצב מצריך טיפול? 3)כיצד עושים מעקב לבירור לחץ דם? האם יש אפשרות להוריד את הלחץ הדם ( בערכים אלו) ללא תרופות מה אתה ממליץ? המון תודה!

06/06/2012 | 17:13 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לילי לחץ דם צריך למדוד במנוחה וברגיעה. לחץ דם מעל לתקין בחולים שאין להם סוכרת או אי ספיקת כליות או מחלת לב נקבע כלחץ דם מעל 140/90 כאמור שוב כשהוא נמדד במנוחה וברגיעה. על מנת לקבוע אם יש או אין יתר לחץ דם חשוב לבצע מספר מדידות בזמנים שונים ביממה. ממה שתיארת נראה לי שיש לך ערכים גבוליים על רקע התרגשות מהבדיקה ובעצם כשאת רגועה ערכי לחץ דם הינם בגדר התקין. על מנת לבטל את מרכיב החרדה בזמן מדידת לחץ דם אצל הרופא ניתן למדוד לחץ דם בבית וניתן גם להתחבר למכשיר הולטר שמודד לחץ דם במשך 24 שעות. במידה ולחץ דם שלך אינו גבוה כרגע, חשוב להמשיך לעקןב כי יתר לחץ דם עלול להתפתח עם השנים. בהחלט ניתן להוריד לחץ דם במידה מסוימת ללא תרופות. דבר ראשון וחשוב מאוד זה ירידה במשקל. ירידה במשקל יכולה להוריד עד 20% מערכי לחץ דם. בנוסף ביצוע פעילות גופנית סדירה ושמירה על דיאטה דלת מלח. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה