כאבים חוזרים בחזה-צד שמאל

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/05/2012 | 23:01 | מאת: שרונה

שלום לך ד"ר מירי יקרה! בשנה האחרונה אני סובלת מכאבים בחזה שמאל.כמעין דקירה,ללא כאבים בכתף או יד שמאל. עשיתי את כל הבדיקות כולל: א.ק.ג+אקו לב ומבחן מאמץ ובנוסף בדיקה ידנית אצל כירורג שד.לשמחתי הבדיקות יצאו תקינות ברוך השם.אני מוכרחה לציין שהכאבים נעלמים לתקופה ןחוזרים בפתאומיות.מה עליי לעשות?מימה עוד זה יכול לנבוע?ואילו בדיקות עליי לעשות שלא עשיתי? אני מאוד חוששת מכך שלא הצלחתי לעלות על הבעיה.אןדה לעזרתך.

17/05/2012 | 12:23 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שרונה, לכאבים בחזה אצל אישה יש אבחנה מבדלת רחבה וסיבות רבות. לצערי בלי להכיר את הרקע שלך, גיל, מחלות נוספות, בלי לשוחח איתך על אופי הכאבים, לבדוק אותך ולראות את הבדיקות לא ניתן להעריך מה יכולה להיות הסיבה אצלך. יחד עם זאת לאור הבדיקות שכתבת לי שעשית ובהנחה שהן תקינות אפשר לומר שבעיה משמעותית וקשה מאוד שקשורה בתפקוד הלב או המסתמים או מחלה קשה בעורקים של הלב כנראה לא קיימת. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה