התכווצות עורק כלילי ימני

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/05/2012 | 12:20 | מאת: שרונה

בבדיקת צינטור שעברתי לפני 3 ימים נמצא כי אני סובלת מהתכווצות עורק ימין (ספאזם), דבר הגורם לי לכאבים ושריפה בחזה. הופניתי לקבלת טיפול בכדור אלמו אחת ליום. נמסר לי כי הכדור אמנם מיועד לסובלים מלחץ דם גבוה, אך הדבר יכול לעזור גם לתופעה הקיימת אצלי. האם עישון הינו הסיבה היחידה להתכווצויות? (בצינטור לא נמצאו חסימות והעורקים נקיים). תודה

17/05/2012 | 10:45 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שרונה, כשיש תלונות של כאבים בחזה ובצינתור לב אין עדות להצרות משמעותית בעורקי הלב, מועלית האפשרות של כיווץ כלי דם כסיבה לכאבים. לציין שבמצב כזה ישנן סיבות נוספות ולא רק כיווץ כלי דם שעלול להסביר את הכאבים מסיבות לבביות כמו מחלה בכלי דם קטנים, הפרעה בתפקוד תאים המצפים את כלי הדם וכו וסיבות לא לבביות. האבחנה של כיווץ כלי דם אינה קלה ומחייבת מתן של תרופה מסוימת לעורקי הלב בזמן צינתור. הסיבות לכיווץ כלי דם רבות. הסיבה השכחיה בד"כ בכל זאת טרשת בעורק אך שהיא מינימלית ולא גורמת להצרות משמעותית. בנוסף יתכן שגם לעישון יש תפקיד. העישון הוא גורם סיכון חשוב מאוד למחלת לב אסקמית עתידית ואין ספק שחשוב מאוד להפסיק לעשן. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה