פעימות מוקדמות בהריון

דיון מתוך פורום  לב האישה

01/05/2012 | 20:44 | מאת: מיטל

שלום ד"ר בליך, אני כמעט בת 30 בשבוע ה-28 להריון. אני סובלת כבר כמעט 10 שנים מפעימות מוקדמות. זה תקף אותי בכל מיני סיטואציות אבל בהפרשים של ימים ושבועות. בתחילת ההריון הפעימות המוקדמות הופיעו כמעט כל יום אך פעם עד פעמים ביום. בשבועיים האחרונים אני מקבלת ממש התקפים שנמשכים ימים ללא הפסקה לפעמים זה פעמיים בדקה ולפעמים זה גם שש בדקה. הא.ק.ג שלי יצא תקין וגם האקו לב. אני מאוד מודאגת וכמעט ולא ישנה בלילות. אשמח אם תוכלי לתת לי שתי תשובות: 1. איך כדי לי להמשיך לטפל בעניין, בדיקות, תרופות, תזונה, מנוחה? 2. האם יש לפעימות השפעה על העובר? אני מרגישה שלעובר יש חוסר נוחות ותזוזה מתמדת בזמן ההתקפים. תודה רבה מיטל

03/05/2012 | 13:54 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מיטל, בעיקרון ככלל בהנחה שאת בריאה ואקו לב שלך תקין הרי פעימות מוקדמות זה בדרך כלל ממצא שפיר ואינו מסוכן. פעימות מוקדמות אכן יכולות לתת הרגשה לא טובה ויכולות גם להחמיר בהריון. בשלב ראשון היתי ממליצה לחפש מצבים מחמירים בשגרת חיים שלך כמו מתח, תזונה מסוימת, קפאין וכו. אם את מוצאת טריגרים כאלה אז כמובן להמנע מהם. בשלב שני חשוב לעשות בדיקות דם כי מצבים כמו אנמיה, ירידה בכמות הדם שיכולה להופיע בהריון, הפרעה במלחים ותיפקוד יתר של בלוטת התריס, עלולים להחמיר פעימות מוקדמות. את זה מוצאים בבדיקות דם ואם נמצאה הסיבה יש לטפל בה. במידה והבדיקות תקינות הרי ניתן לטפל בפעימות המוקדמות בטיפול תרופתי. היות ואת בהריון היתי ממליצה לך להמנע מטיפול תרופתי עד כמה שניתן. דבר נוסף בפעימות מוקדמות מסוימות ניתן לטפל על ידי צינתור חשמלי ושרפה של המוקד. גם זה לא דבר שכדאי לעשות בהריון. מבחינת העובר במידה והאקו שלך תקין, אין הפרעה באספקת דם לעובר, גם אם יש פעימות מוקדמות. חשוב לזכור שמצבי מתח וחרדה עלולים להעצים עוד את תדירות הפעימות. אני חושבת שחשוב שתהיי במעקב במסגרת קרדיאלית כלשהיא לפחות למשך ההריון. אני חושבת שמעקב כזה יתרום לביטחון וכך תוכלי להיות רגועה יותר. תרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה