בדיקות

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/01/2016 | 09:08 | מאת: לילי

בת 56, בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופל ביוטירוקוס, לרוב מאוזנת. בשנת 1997בגלל תלונות של דפיקות לב וכאבים בחזה הופנתי לאקו ואז בבדיקת אקו ב1997 התגלה שיש לי MVP קל MR קל, מאז אני עושה אקו כל כמה שנים ובבקורת קרדיולוג. אקו וארגומטריה. הפעם התלוננתי על הרגשה של דפיקות לב. תוצאות הבדיקות הן: 1)הארגומטריה תקינה. אם כי צויין שאני בכושר נמוך למרות שאני עושה 3 פעמים הליכות,אך לא בקצב מהיר כי קשה לי. 2)אקו לב-.השאלה היא בעיניין לחץ הריאתי: (ב2006 היה כתוב לחץ ריאתי מוגבר קל, באקו ב2009 לא היה לחץ ריאתי מוגבר, ב2012 היה עליה קלה בלחץ ריאתי.) בימים אלו 2015 בבדיקת אקו כתוב MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר קל. BUCKLING לא ספציפי קל של העלה המיטרלי האחורי, לא משמעותי מבחינת ה-SPAN, ללא עודפות רקמה ועם MR קל בלבד.המסתמים האחרים תקינים .החללים מימין ותפקוד חדר ימין תקינים. חדר שמאל תקין.ללא היפרטרופיה . עליה שמאלית לא מורחבת .האאורטה תקינה כולל השורש .הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. החללים מימין וחדר ימיני תקינים .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות LVDs 2.6 CM PULMONARY ARTERY PRESSURE 40+RAP =45 mmHg לסיכום, MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. פרט לכך הבדיקה בתחום הנורמה. שאלתי איתי האם זה בעייתי הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה,האם זה באמת קל ?האם זה קשור לMVP קל? 3)בנוסף התלוננתי על הרגשה של דפיקןת לב והרופאה אמרה שאעשה הולטר ולפי זה תשקול מתן חוסמי ביתא .שאלתי היא באיזה מקרים לפי ההולטר אצטרך חוסמי ביטא, והאם יש לזה תופעות לוואי? המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!

10/01/2016 | 13:38 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום לילי, לפי בדיקת האקו שתיארת יש אי ספיקה קלה של המסתם המיטרלי ויתר לחץ דם ראתי קל. הממצאים הללו הם קלים וללא שינוי מאקו שתיארת בשנת 2006 כך שלא נראה שזו סיבה לדאגה. יתר לחץ דם ראתי קל יכול להיות קשור במסתם המיטרלי, יכול להיות קשור ביתר לחץ דם שחשוב לוודא שאין לך יכול גם להיות קשור בעודף משקל שאם זה קיים גם בזה חשוב לטפל. בנוסף יתר לחץ דם ראתי יכול להיות קשור בבעיות שקשורות בראות ואם את מעשנת זו סיבה מצוינת להפסיק. בכל מקרה אלה ממצאים קלים שכרגע היתי ממליצה המשך מעקב. לגבי שאלתך השנייה אני בהחלט מסכימה עם רופאת המשפחה שאם את מרגישה דפיקות לב אז בשלב ראשון יש לתעד את רישום קצב הלב בזמן התלונות של דפיקות לב ואת זה בהחלט ניתן לעשות על ידי ההולטר. חשוב ללחוץ על הכפתור שתרגישי דפיקות לב. במידה ובהולטר ימצאו פעימות מוקדמות שמפריעות לך או הפרעות קצב קצרות שמפריעות לך וזו הסיבה לדפיקות לב אפשר יהיה לשקול טיפול בחוסמי ביתא. חוסמי ביתא זו קבוצה יחסית קלה של כדורים. אני מציעה שקודם תראי אם יש צורך בהם לפני שנכנס לתופעות לוואי שקיימות לכל כדור גם אם מדובר בכדורים יחסית קלים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה