פעימה חסרה

דיון מתוך פורום  לב האישה

31/10/2015 | 21:52 | מאת: אגנס

שלום. אני בת 69, בריאה בדרך כלל, יש לי סינוס ברדיקרדיה, דופק הנע בין 42 בבוקר ל 50 במשך היום. מזה שבוע אני מרגישה דופק לא סדיר, כשאני שמה יד על הדופק אני חשה בהפסקה ארוכה ואז תחושה מוזרה בלב ואנחה בלתי רצונית. זה קורה לי בתדירות גבוהה. מה זה?

08/11/2015 | 14:41 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אגנס לפי הצורה שאת מתארת את הבעיה יכול להיות שמדובר בפעימה מוקדמת, פעימה שבאה מוקדם במחזור הלב ואז אחריה יש בדרך כלל הפסקה מסוימת. כדי לומר זאת בוודאות יש לבצע א.ק.ג או להתחבר לרישום קצב הלב במשך 24 שעות על ידי מכשיר שנקרא הולטר, שם את יכולה ללחוץ על הכפתןר כשאת מרגישה את זה ואז אפשר לקשר בין התלונות לממצאים בהולטר. הסיבות לפעימות מוקדמות הן רבות ובלי להכיר את הרקע שלך קשה לומר במדויק. בעיקרון גם דופק נמוך יכול להיות הסיבה כי הוא מאפשר למוקד אחר לתת את הפעימה. אני ממליצה שתפני לרופא משפחה לביצוע בדיקות דם, א.ק.ג , הולטר ועוד לפי הצורך והממצאים. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה