לאחר אקוקרדיוגרפיה במאמץ

דיון מתוך פורום  לב האישה

31/10/2015 | 18:42 | מאת: נטע

שלחתי לבצע בדיקת אקו במאמץ, ולשמחתי נוכחתי מקריאת התוצאה (עדיין לא ראיתי את הקרדיולוג ששלח לבדיקה) ש-dyastolic disfunction דרגה 2, אשר נמצא ב-3 בדיקות קודמות במשך כ-10 שנים, השתפר ועתה עומד על דרגה 1. עם זאת, אני רואה שלחץ הדם הריאתי במנוחה, לאחר המאמץ, היה 41 מ"מ כ. האם עלי "למהר" לקבוע תור לקרדיולוג? או יכולה לעשות זאת בניחותא? ומה בכלל אומר לחץ הדם בערך הזה? גילי - 68, ברקע COPD וקוצר נשימה במאמץ. תודה מראש.

08/11/2015 | 14:36 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום נטע, כמובן בלי להכיר את הרקע שלך, את יכולת התפקודית הנוכחית וזאת מהעבר ובלי לראות בדיקות קודמות קשה להתיחס לשאלתך. בכל מקרה לחץ דם ראתי הוא לחץ שמודדים בעורק הראה. במצבים שהלב לא יכול להרפות בצורה טובה כמו זה בהפרעה שנקראת דיאסטולית וגם במצבים של מחלת ראות הלחץ בעורק הראה יכול להיות מוגבר. את מתארת ערך של לחץ ראתי שהוא קל עד בינוני. כדי לעצור את התהליך של עליה בלחץ ראתי יש לטפל בסיבות לכך. כמו שציינתי לעזור ללב להרפות יותר טוב, כלומר לאזן יתר לחץ דם ולרדת במשקל ולטפל במחלת ראות אם קיימת. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה