אי סדירות דופק ולחץ דם

דיון מתוך פורום  לב האישה

31/10/2015 | 18:28 | מאת: שרה

שלום, שנים אני סובלת מפרפור לב מטופלת בנורמלול ובמדלל דם . לאחרונה מפעם לפעם הרגשות של עייפות וחולשה וכשאני מודדת לחץ דם מתגלות תוצאות של 89.47 ל.ד. ודופק 106, 103 והרגשת קוצר נשימה. במנוחה ובשתיית מים לסירוגין מפעם לפעם משתנה המצב . רציתי לדעת האם יש צורך לטפל בעניין ומה הסיבה.? תדה.

08/11/2015 | 14:24 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שרה, קצת קשה להתייחס כי לו ברור מה הכוונה בפרפורי לב, האם זו הפרעת קצב שנקראת פירפור פרוזדורים, האם בכוונה לפעימות מוקדמות וכו. בכל מקרה המדדים שתיארת מתארים לחץ דם מעט נמוך ודופק בגבול העליון של התקין. ירידה בלחץ דם יכולה להסביר את החולשה שתיארת. הסיבות לירידה בלחץ דם הן רבות. דבר ראשון זה יכול להיות קשור בתרופות שלא ציינת אילו את נוטלת. בנוסף כדי לדעת שהלחץ דם הנמוך הוא לא משני להפרעת קצב, מה שנראה פחות סביר הרי חשוב לעשות א.ק.ג בזמן התלונות הללו או רישום של קצב הלב באמצעות בדיקת הולטר. לסיכום אני ממליצה שתפני לרופא משפחה עם הרישומים של דופק ולחץ דם ואני מניחה שהוא ינחה אותך על ההמשך. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה