לחץ דם ריאתי באמפיזמה

דיון מתוך פורום  לב האישה

07/05/2015 | 20:41 | מאת: נורית

שלום. לאחרונה אובחנתי כחולת אמפיזמה. אני בת 58. לא מעשנת כבר 19 שנה. מתפקדת נפלא כולל שחיה כל יום, הליכות, עבודה פיסית ועוד. אני עדין בבירורים בל מה שקשור לאמפיזמה. עשיתי אקו לב וזו התוצאה: חדר שמאלי אינו מוגדל; תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך כ- % 60. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הודגמה אי ספיקה טריקטספידלית מזערית עם מפל לחצים בן 22 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ- 30 ממ"כ. הפריקארד אינו מעובה. ללא תפליט פריקרדיאלי. שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין. מה המשמעות? האם חיי צפויים להשתנות? כרגע אני חיה רגיל עם הרבה ספורט כאמור והרבה נסיעות לחו"ל. תודה

17/05/2015 | 13:36 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום נורית אבחנה רפואית נעשית בדרך כלל על סמך התלונות של החולה , בדיקה גופנית ובדיקות העזר. כרגע נראה שאין לך כלל תלונות הקשורות באמפזמה שזו מחלה ראתית כרונית. לא ברור לחלוטין איך נעשתה האבחנה, האם על ידי CT חזה ולמה עשית את הבדיקה. לגבי בדיקת האקו מדובר בבדיקה שהיא תקינה עם יתר לחיץ דם ראתי קל בלבד. כרגע את מרגישה בטוב ולא נראה לי שאת צריכה לשנות מאורח חייך פרט אולי מעקב במסגרת מרפאה כלשהיא שמתמחה בעניין. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה