דפיקות לב מואצות

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/01/2015 | 22:13 | מאת: ג'ני

שלום רב! אני בשבוע 13 להריון ובזמן אחרון שמתי לב שבמנוחה יש דפיקות לב מואצות, דופק בסביבות 100, יחד עם זאת יש תחושת עוררות. אני חייבת להדגיש כי אין שום לחץ או חרדה. הדבר מקשה עליי מלהירדם בלילה. האם זה תקין? תודה רבה

08/02/2015 | 16:29 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ג'ני בעיקרון בהריון יש עליה בקצב של הלב וזה בגלל השפעות הורמונליות ובגלל עליה במשקל ובנפח הנוזלים. העליה בדופק ניצפית כבר מתחילת ההריון אך כמובן עולה יותר עם התקדמות ההריון. בנוסף חשוב לבצע בדיקות דם כמו ספירת דם לוודא שאין אנמיה, ירידה בכמות הדם שעלולה להיות בהריון וגם היא יכולה לגרום לעליה בקצב של הלב, כימיה מלאה לראות שאין הבדל במלחים ותפקודי בלוטת התריס. כדי לדעת אם מדובר בדופק רגיל שרק עולה או הפרעה בקצב של הלב כדאי לבצע א.ק.ג בזמן התחושה שאת מתארת. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר אותך שיבדוק אותך, יעשה א.ק.ג בדיקות דם ויחליט אם צורך בברור נוסף. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה