אורטה מורחב

דיון מתוך פורום  לב האישה

13/01/2014 | 09:15 | מאת: אביהו

שלום אשתי בת 62 סובלת מלחץ דם גבוה עברה רקו במאמץ ואובחן אורטה מורחבה ביחס לבדיקה מלפני שנה. מה זה אומר? מה עושים?

02/02/2014 | 09:23 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אביהו, דבר ראשון חשוב מאוד איזון לחץ הדם. יתר לחץ דם הוא גורם סיכון חשוב למחלות לב וכלי דם. טיפול ללחץ דם לא מבטיח איזון ולכן גם כשמטופלים חשוב מאוד לבדוק את לחץ הדם בזמנים שונים ולוודא שהוא מאוזן ואם לא אז צריך להוסיף תרופות נוספות או לעלות מינון. יתר לחץ דם גם יכול להסביר הרחבה של שורש האאורטה.בשאלה שלך לא ציינת את המקום שבו אאורטה מורחבת ולא את מידת ההרחבה. בכל מקרה במידה וההרחבה הינה קלה הרי חשוב מאוד המשך מעקב עם בדיקות אקו חוזרות ואיזון לחץ הדם כמו שציינתי קודם. כל טוב לך ולאשתך

מנהל פורום לב האישה