הולטר לב

דיון מתוך פורום  לב האישה

09/01/2014 | 22:41 | מאת: יפעת

שלום רב, אני בת 43, בריאה, למעט עודף משקל BMI 30. לאחרונה חשתי בדופק לא סדיר. נשלחתי לבצע מספר בדיקות. בדיקת מאמץ- תקינה אקו לב- תקין בדיקת הולטר 24 שעות. התוצאה נראית מפחידה, למרות שאני מרגישה טוב ונמרצת: סינוס: מהירות מינמאלית 52 לדקה מהירות מקסימלית 124 לדקה מהירות ממוצעת 80 לדקה הפרעות קצב חדריות VPCS: נצפו סה"כ 1028 VPCS בודדים במשך הבדיקה הפרעות קצב על חדריות APCS: נצפו סה"כ 255 APCS בודדים במשך הבדיקה הפרעות הולכה: לא נצפו שינויי משמעותיים בקטע ST : לא נצפו הערות: בשעות העירנות נצפו קטעים של סינוס טכיקרדיה במהירות עד 124 לדקה מה זה אומר?

12/01/2014 | 11:41 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יפעת, על מנת לפענח את המשמעות של בדיקת ההולטר חשוב מאוד לדעת אם חשת במהלך הרישום את התחושה של דופק לא סדיר בגללה עשית את הבדיקה. מבחינת התשובה שצירפת מתוארות שם פעימות מוקדמות מהחדר (VPC) ופעימות מוקדמות מהפרוזדור (APC). בהנחה שהיית עם ההולטר כ 24 שעות אז כמות הפעימות המוקדמות המתוארת היא קטנה. בעיקרון פעימות מוקדמות היא תופעה שכיחה שקיימת גם בקרב אנשים צעירים. עודף משקל יכולה להיות בהחלט סיבה לפעימות חדריות מוקדמות. בנוסף ניצפה דופק רגיל שעלה עד 124 פעימות לדקה, חשוב לדעת מה עשית בזמן הזה, האם סוג של פעילות גופנית, אם כן אז גם זה סך הכל יכול להיות בגדר התקין. חשוב לציין שבמידה ולא חשת את התלונה בגללה עשית את ההולטר הרי הבדיקה אינה אבחנתית. ציינת עודף משקל, עודף משקל מהווה עומס נפח ולחץ על הלב, הוא מהווה ובעיקר לנשים גורם סיכון חשוב למחלות לב. כמה שהעניין לא קל חשוב מאוד לעשות כל מאמץ לרדת במשקל. יש היום מסגרות שונות גם במסגרת קופת חולים שיכולות לעזור בעניין. תרגישי טוב ובהצלחה

מנהל פורום לב האישה