וזודיפ

דיון מתוך פורום  לב האישה

22/02/2012 | 00:11 | מאת: דליה

לד"ר מירי בלוך, תודה על תשובתך. בהקשר לתלונתי על תופעות הלואי של הוזודיפ, ניסיתי בעבר לקחת נורווסק ותופעת הלואי היתה חזקה מזו של הוזודיפ, כל שילוב אחר של תרופות לא עזר. ברור לי שפעימות הלב החזקות נובעות מנטילת הוזודיפ כי כאשר הוגדל המינון המצב החמיר והיה בלתי נסבל. כיום, כפי שציינתי, אני נוטלת תרופות הכוללות 4 קבוצות:אטקאנד פלוס, וזודיפ וקרדילוק ולמרות זאת לחץ הדם עולה בעיקר בבוקר וזה בהחלט מדאיג.

13/03/2012 | 22:45 | מאת: ד"ר מירי בליך

דליה שלום, במקרים רבים בטיפול בלחץ דם יש צורך במספר תרופות מקבוצות שונות. המטרה החשובה שלחץ הדם יהיה מאוזן. אם עדיין לחץ דם לא מאוזן באופן מיטבי יש צורך לעלות מינון של תרופה מסוימת או להוסיף תרופה נוספת או לפזר אחרת את הכדורים במשך היממה. כמו כן חשוב לשלול סיבות נדירות שגורמות ללחץ דם שניוני כמו בעית כליות, בעיה אנדוקרינית ועוד. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה