טכיקרדיה

דיון מתוך פורום  לב האישה

22/10/2013 | 15:17 | מאת: יוליה

שלום דר' אני בת 26 לא נוטלת תרופות. בעשר השנים האחרונות קורה לי שאני מרגישה מן הפרעת קצב בלב כאילו הוא פעום פתאום במהירות ובלי סדירות במשך 3-4 שניות ואז עובר. זה קורה בערך פעם בחודש. כמו כן יש לי דופק בייס ליין 90-100. לפני שנתיים הלכתי עם זה לרופא משפחה והוא הפנה אותי לבצע הולטר ואקו לב. ואלו הממצאים: הולטר:מהירות מינימלית 67,מהירות מקסימלית 138, מהירות ממוצעת 96. לא נצפו הפרעות קצב כלשהן. אקו לב: הכל תקין. הרופא משפחה אז הציע לי לקחת איזשהו כדור יכול להיות חוסם בטא לא זוכרת שם ואני סירבתי כי אמרתי אני צעירה ובגילי להתחיל עם כדורים... האם אתה חושב שכדאי לעשות עם זה משהו או לעזוב את זה? תודה מראש

21/11/2013 | 13:10 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום יוליה, בשלב ראשון חשוב לדעת מה נרשם בקצב של הלב בזמן שאת מרגישה את הדפיקות לב הקצרות. האם זה דופק רגיל שרק עולה, האם זה פעימה מוקדמת, האם זה סוג של הפרעת קצב קצרה וכו. למטרה הזו נועד ההולטר. לא כתבת לי אם בזמן הולטר הרגשת את התלונה שאת מדברת עליה. אם לא אז הולטר לא אבחנתי וצריך לבצע הולטר ממושך יותר או להתחבר למכשיר אחר שאיתו ניתן ללכת תקופה ארוכה יותר,גם חודשים.לאחר שנדע בדיוק במה מדובר אפשר יהיה לחפש את הסיבה ולבחור בטיפול המיטבי. היות ואת בריאה עם אקו לב תקין, סביר להניח שלא מדובר בהפרעת קצב שיש בה סיכון ומטרת הטיפול יהיה לגרום לך להרגשה טובה יותר. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה