דפיברליטור

דיון מתוך פורום  לב האישה

29/09/2013 | 09:25 | מאת: אני

אמורים להשתיל לי שפברילטור , אני בת 35 עם שני ילדים קטנים . רציתי לדעת איך זה יכול להשפיע עלי בחיי היום יום , האם ישנם מגבלויות ?

17/11/2013 | 12:16 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום אני, סליחה על העיכוב בתשובה. דפברילטור הוא סוג של קוצב לב שתפקידו לטפל בהפרעות קצב חדריות מסכנות חיים על ידי קיצוב מהיר או על ידי מכת חשמל פנימית. הוא מושתל לרב בהרדמה מקומית על ידי חתך של כ 4 ס"מ בבית חזה שמאלי עליון דרכו מועברים אלקטרודות ללב דרך וריד גדול והמכשיר עצמו יושב בכיס מתחת לעור, בבית חזה שמאלי עליון. ההחלטה להשתיל דפברילטור לאדם צעיר היא החלטה לא פשוטה ומורכבת. על מנת להצדיק השתלה של דפברילטור אצל אדם צעיר צריך שיהיה סיכון גבוה או לפחות בינוני להפרעת קצב חדרית מסכנת חיים וכך שלא ניתן לצמצם את הסיכון על ידי טיפול תרופתי ואחר. מבחינת ההגבלות הרי בהנחה שההשתלה עוברת ללא סיבוכים ואחרי שעוברים את השבועות הראשונים של ההשתלה (אז קיימת הגבלה על הרמת יד שמאל, כאבים בפצע ומיגבלות פצע) הרי ההגבלות העיקריות כרוכות בהמנעות משדה מגנטי וממכשירים חשמליים עם תדרים מסוימים, המנעות ממצבים שגורמים לחיכוך או ממגע עם המכשיר. יש צורך להיות במעקב במרפאה ואחרי כ 6-10 שנים לעבור החלפה בגלל התרוקנות הסוללה. חשוב מאוד שהתכנות יותאם לך ולמחלתך כי קיימת אפשרות לקבל מכה מהמכשיר גם ללא הפרעת קצב במידה ומעלים את קצב הלב. בד"כ על זה ניתן להתגבר על ידי תכנות מתאים. שוב צריך לזכור שהמטרת המכשיר היא הצלת חיים. בהצלחה

מנהל פורום לב האישה