כאבים בצד שמאל ותוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  לב האישה

04/09/2013 | 12:49 | מאת: רינה

אני בת 44, ללא מחזור, לאחרונה החלו לי כאבים בצד שמאל בחזה, ובזרועה שמאל. וקושי לנשום. בדיקת אקג היתה תקינה. בתוצאות לבדיקת דם של: CK יצא ערך: 153 (מחוץ לנורמה) מה עלי לעשות? האם זה מצריך הליכה למיון? תודה

15/09/2013 | 11:05 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום רינה, אם יש לך תלונות של כאבים בחזה וקוצר נשימה, יש צורך לבדוק זאת וזה לפנות לרופא משפחה שיאפיין יותר את התלונות שלך, יעריך קיום גורמי סיכון למחלת לב כמו עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, עודף משקל, יבדוק אותך בדיקה יסודית, יבצע בדיקות דם , תרשים א.ק.ג ועל סמך זאת יחליט לגבי צורך בבדיקות נוספות או הליכים נוספים שיש לנקוט. לגבי בדיקת CPK שתיארת זו בדיקה לא ספציפית ללב אלא לכלל השרירים. במעבדה בבי"ח רמב"ם עד ערך 180 נחשב כתקין כך שגם אם יש לך עליה היא מינמלית. כשיש התקף לב הערך הזה עולה למאות ולאלפים. חשוב גם לחזור על הבדיקה ולראות את המגמה. יחד עם זאת אם את מרגישה לא טוב, אפשר בהחלט לשקול גם פנייה למיון.

מנהל פורום לב האישה