כאב גרון מקרין ללסת

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/08/2013 | 10:14 | מאת: שואלת

בת 41 בריאה ולא מעשנת. מזה מס' חודשים כאבים בגרון באזור קנה הנשימה/מיתרי הקול (גרוגרת). זה לא כאב כמו בזמן דלקת גרון אלא כאב של מחיצה. כאילו ניסיתי לבלוע משהו ממש קשה וכל השרירים באזור עובדים שעות נוספות. ממש כאב של שרירים/עצמות. בד"כ נמשך מס' שניות. אתמול שוב תקף אותי במנוחה כאב מאוד חזק עם הקרנה ללסת והחמרת כאב בזמן נשימה עמוקה דרך האף. נבהלתי כי מיד חשבתי על הלב. נמשך כחמש דקות. במיון לא חשבו כמוני ובדקו כיוון של דלקת גרון כולל משטח ובדיקות דם לבלוטת התריס. לא עשו א.ק.ג. ולא מדדו לחץ דם. הכאב עבר בינתיים אך מדי פעם מגיע גל של כאב שמקרין גם לעורף ולצוואר והיום תחושה שכל האזור תפוס. אקו לב במאמץ מלפני חצי שנה - תקין! אילו כיוונים עלי לבדוק? מאוד מלחיץ. סליחה על אורך הפנייה ותודה מראש

02/09/2013 | 17:19 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שואלת, על מנת לקבוע את הסיבה לתלונות שלך כמובן צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לקבל פרטים נוספים על התלונה, לבדוק אותך ואז להחליט לגבי צורך בבדיקות נוספות. בעיקרון התלונה שתיארת לא אופיינית לחלוטין לבעיה בעורקים של הלב וגם האקו לב במאמץ התקין תומך בכך. אני ממליצה לך לפנות לרופא משפחה, שכאמור יאפיין יותר את התלונה, יבדוק אותך, ימדוד לך לחץ דם, יקח בדיקות דם בסיסיות ויבצע א.ק.ג. ובדיקות נוספות לפי הצורך. תרגישי טוב

04/09/2013 | 08:23 | מאת: שואלת

מנהל פורום לב האישה