ICD

דיון מתוך פורום  לב האישה

15/08/2013 | 00:03 | מאת: me me

שלום אני בת 25 אובחנתי לפני כשנה עם HOCM בעקבות כאבים יומיומיים של מספר שנים בחזה. הכאבים אינם מגיבים לתרופות. מבדיקת מאמץ וMRI התגלו 3 גורמי סיכון לSCD והוחלט להשתיל דפיברילטור. אולי זה נשמע שטותי, אבל אני לוקחת מאוד קשה את העובדה שתהיה בליטה או צלקת, במיוחד לאור העובדה שמהורדת שומות קטנטנות קיבלתי צלקות היפרטרופיות מכוערות. נאמר לי כי הצלקת תהיה בין הכתף לחזה, מעט נמוכה מהרגיל והמכשיר יהיה מאחורי השד על מנת להסתירו אך שמעתי על בחורות בארה"ב שעשו אצלן את החתך ממש מתחת לשד (בדיוק בקיפול) כך שהוא מוסתר יותר טוב. איך אוכל לבדוק עם קיים אלקטרופיזיולוג שיעשה זאת בארץ? אני בהדסה אך מוכנה לעשות במקום אחר אם יעשו את החתך במיקום שאני רוצה. תודה על העזרה.

02/09/2013 | 16:38 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום מימי, ההחלטה להשתיל דפברילטור אצל בחורה בת 25 שעד כה עד כמה שאני מבינה לא היתה לה עדות להפרעת קצב היא החלטה מאוד קשה ומורכבת. ההחלטה מוצדקת אם לפי הקליניקה, אקו לב, מיבחן מאמץ הולטר ובדיקה גנטית נראה שהסיכון העתידי להפרעת קצב הוא לפחות בינוני ויותר. צריך לזכור שהמטרה של הדפברילטור להציל חיים במקרה של הפרעת קצב חדרית מסוכנת. מדובר בחתך שהוא באורך של כ 4 ס"מ בבית חזה שמאלי עליון באזור הכתף . המכשיר יכול להיות בתוך כיס מתחת לשומן ואז המכשיר עצמו עשוי לבלוט יותר או כמו שהוצע לך מתחת לשריר בבית חזה ואז המכשיר עצמו הינו בולט פחות.ניתן למקם את המכשיר דרך חתך שאת מעונינת בו אך הבעיה היא שצריך גם למקם את האלקטרודה בתוך הלב ולחבר אותה למכשיר ואת זה לא ניתן לעשות בגישה שאת מעונינת בה, אלא אם יוצרים תעלה שגם היא לא תהיה מאוד אסטתית.קיים בשנים האחרונות ICD שמושתל תת עורית, המכשיר באמת ממוקם איפה שרצית והאלקטרודה יושבת בתעלה שיוצרים על בית החזה. עדיין יש מספר לא קטן של בעיות עם המכשיר הזה , המהימנות שלו אינה מלאה ואני לא היתי ממליצה לך לבחור בו במיוחד לאור העובדה שיש לך לב שרירן. בהצלחה

מנהל פורום לב האישה